Skip to the content

Sammanslagning tar Eleven till nya höjder

I samband med att Eleven förvärvade konkurrenten Nordicfeel fanns det en uttalad strategi att stärka positionen som ledande aktör på skönhetsmarknaden. Valet föll på Litium-plattformen och därmed nyttja samma kompetens som redan fanns hos Nordicfeel. Vi på Spot On är förstås otroligt stolta och glada över att få vara med även på denna skönhetsresa!

Att leverera i team

Spot On har sedan ett antal år tillbaka ett pågående samarbete med Nordicfeel där vi hjälper och bistår deras inhouse-utvecklare med kunskap och utveckling. Samarbetet bygger förstås på stor transparens och tydlighet i förväntningar och utfall.

Vi har sedan tidigare mycket god erfarenhet av att jobba med Spot On. Vårt samarbete bygger på att de går in och stöttar såväl strategiskt och kompetensmässigt som i ren förvaltning. I caset gällande Eleven kändes det skönt att ha Spot On med sig eftersom de har stor kunskap om Nordicfeels lösning sedan tidigare.

Björn Carling, CTO & Utvecklingschef Nordicfeel

Valet av plattform

Att flytta in Eleven i samma befintliga plattform som Nordicfeel kanske inte var helt självklart från början då Eleven redan vid övertagandet hade en fullt funktionell ehandel. Till slut såg man dock fördelarna i att ha samma plattform samt att Nordicfeel i ett antal år utsetts till årets e-handlare av Pricerunner och dessutom kommit långt i att erbjuda en fantastisk kundupplevelse var fantastiska fördelar.

Plattformen för Nordicfeel har idag redan integrationer mot bland annat produktsökmotorn Loop54, Nosto och använder sig av kundlojalitetsprogrammet Voyado. 

Valet av Litium som gemensam e-handels- och PIM-plattform för våra båda varumärken blir en milstolpe på vägen mot att kunna erbjuda alla våra kunder nästa generations e-handelsupplevelse. Beslutet bygger på de goda erfarenheter och gemensamma framgångar Nordicfeel har haft med Litium både som teknikplattform och partner genom åren.

Pernilla Barkman, VD Eleven

OM ELEVEN

Eleven AB grundades av Michael Gegerfeldt 2004 i Västervik ur en dröm att erbjuda skönhetsprodukter alla skall ha tillgång till oavsett geografisk position. Eleven är idag en av Nordens ledande skönhetsbutiker med en omsättning över 100 milj. Eleven erbjuder ett brett men noga utvalt sortiment av exklusiva och nischade varumärken så som By Terry, Sigma Beauty, Yves Saint Laurent, Acqua di Parma, Transderma, Elemis och Lancôme för att nämna några.

Besök Elevens webbplats

Kontakta oss